Close

Wat is mouwlengte 7?

Bij lange mannen met extra lange armen komt het nogal eens voor dat de mouwen tekort zijn. Het is erg vervelend als je kleding draagt die te kort is. Herkenbaar is vast en zeker de te weinig lengte in de rug of de te korte broekspijpen en/of ook de mouwen. De oplossing voor de mouwen is Mouwlengte7. Mouwlengte7.com geeft je volop advies hierin. Zij verkopen overhemden met een extra lange mouw. Daarnaast is het overhemd ook langer aan de onderkant dan de standaard overhemden bij andere leveranciers. Bij het dragen van deze overhemden met Mouwlengte7 blijven deze mooi in de broek zitten. Wil je een trui over je overhemd dragen dan kun je de mouw van deze overhemden ook nog zien. Neem gerust een kijkje op Mouwlengte7.com.

Het meten van de mouwlengte

Laat degene van wie je de mouwlengte gaat meten stil staan met de armen losjes langs het lichaam. Hou de armen lichtjes gebogen, met de vingers in de zakken gestoken. Leg het meetlint erop. Begin in het midden van de bovenrug, net onder de plooi van de nek. Neem eerst de maat op. Meet van het midden van de bovenrug tot aan de naad van de schouder van het overhemd. Schrijf dit op, je hebt het later nodig. Neem de tweede maat op. Meet de lengte vanaf de naad op de schouder tot aan de onderkant van de pols. Meet met het meetlint tot aan het bot van de pols. Stop niet eerder, want dan worden de mouwen te kort. Tel deze twee waarden bij elkaar op om je mouwlengte te bepalen. De waarde zou moeten liggen tussen de 81 en 94 cm.

Verschillende soorten manchetten

Eén van de zaken die je zeker vergelijkt als je een overhemd gaat kopen zijn de verschillende soorten manchetten. Die manchetten zijn de details die een mannenoverhemd uniek maken. De meeste overhemden hebben klassieke manchetten met twee knoopjes die je zelf kan verstellen, afhankelijk van hoeveel speling je rond de polsen wilt. Er bestaan echter nog verschillende andere soorten manchetten. Het type manchet wordt gewoonlijk bepaald door z’n vorm.