Close
Wat doet sporten met je?

Wat doet sporten met je?

Sporten is gezond, dat is voor de meeste mensen wel duidelijk. De één is gedisciplineerder met sporten dan de ander. In dit artikel bespreken we de voordelen die sporten met zich mee brengt. Lees je met ons mee?

Het verbetert je zelfbeeld

Mensen die veel sporten hebben meer redenen om tevreden te zijn met hun lichaam. Over het algemeen hebben ze minder overgewicht, zien ze er gezonder uit en hebben ze meer energie. Hierdoor kun je beter zijn wie je wil zijn en dit verbetert uiteindelijk je zelfbeeld. Een goed zelfbeeld is belangrijk, want dit is bepalend voor je zelfvertrouwen, de omgang met andere mensen en hoeveel geluk je in het leven ervaart.

Helpt je gezond ouder worden

Meestal kun je het verschil makkelijk zien. Mensen die altijd veel gesport hebben, worden gezonder oud dan mensen die niet tot nauwelijks aan sport gedaan hebben. Het sporten doet je niet alleen jonger lijken, maar geeft je op oudere leeftijd ook nog eens meer energie, balans en flexibiliteit. Bovendien krijg je door het sporten sterkere botten, waardoor je minder snel blessures oploopt. Sporten is het medicijn voor ouder worden.

Sporten maakt je vrolijk

Het moge wel duidelijk zijn dat sporten je vrolijk maakt. Het kan soms lastig zijn om te starten met sporten, maar als dit eenmaal gelukt is houd je er een voldaan gevoel aan over. Je zult daarom zien dat je vrolijker bent na het sporten dan voor het sporten. Ook is sporten een goede manier om onder stress uit te komen.