Close

Student, zoek jij ook hulp als je het even niet meer weet?

Hang zelf de slingers op!

Een spannende, nieuwe fase in je leven: student zijn. Eindelijk een studie die jij leuk vindt, wonen in een nog te ontdekken stad en nieuwe vrienden maken. Vooral het eerste jaar komt er veel op je af. Het is niet altijd leuk. De druk om te presteren ligt hoog door het bindend studieadvies en afschaffing van de basisbeurs. Vertraging of uitval wil niemand. Jij als student niet, maar de hogeschool of universiteit ook niet. Wist je dat je bij studie- of persoonlijke problemen hulp kunt zoeken bij een studentenpsycholoog? Als je het even niet meer weet kun je bij hen terecht.

 

Zoek hulp bij een psycholoog

Het aantal studenten dat hulp zoekt bij studentenpsychologen is gestegen. Zij kunnen soms de vraag niet aan. Dit blijkt uit onderzoek van het Interstedelijk Studenten Overleg en het Nederlands Instituut van Psychologen. Meer studenten zoeken sneller hulp. Dit kan komen door:

  • Bindend studieadvies
  • Afschaffen basisbeurs
  • Verdringing op de arbeidsmarkt
  • Keuzestress
  • Hoge prestatiedruk

Misschien voel jij dat ook wel. Onderwerpen als faalangst, prestatiedruk en keuzestress zijn steeds minder taboe onder studenten. Een studentenpsycholoog helpt jou bij concrete problemen die je hebt met bijvoorbeeld je studie of als je last hebt van faalangst. Is je probleem complexer? En wil je geen maanden wachten op je eerste intakegesprek? Neem dan contact op met een psycholoog bij jouw in de buurt. Bij sommige hogescholen en universiteiten is het aantal studentenpsychologen nu schaars.

 

Wat een psycholoog voor je kan betekenen

Last van depressieve gevoelens, stress of faalangst? Een psycholoog kan je helpen met je psychische problemen en klachten. Vaak kun je meteen een afspraak maken. Je hebt dus niet altijd een verwijzing van de huisarts nodig. Binnen 1 of 2 weken kun je terecht. Tijdens het intakegesprek maak je kennis met de psycholoog en dan merk je meteen of er een klik is. Als je verder wilt gaan met behandelingen dan volg je gemiddeld 5 tot 8 sessies om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Meer informatie nodig?

Voel je steeds meer druk? Is het bindend studieadvies, afschaffen van de basisbeurs of iets anders van invloed op het studeren? Zoek dan hulp. Dit kan bij een studentenpsycholoog. Of maak een afspraak bij een psycholoog bij jouw in de buurt. Ga op zoek naar een expert op het gebied van psychische problemen en klachten bij jongeren en volwassenen. Op de website van een psycholoog in Leeuwarden kun je meer informatie vinden over wat een psycholoog voor jou kan betekenen.…

Ons drinkwater is niet slecht, maar het kan beter

Gedemineraliseerd water voor minder milieubelasting

Gedemineraliseerd water is vaak gebruikt als de afkorting demiwater. Het drinkwater in Nederland is van prima kwaliteit. We hebben goede zuiveringsinstallaties en de overheid voert nauwgezet controles uit. Toch komen er regelmatig publicaties, waaruit blijkt dat er toch nadelige effecten zijn aan het gebruik van ons drinkwater. Zo is in veel gebieden in Nederland de hoeveelheid kalk in water nog aanzienlijk. Dit leidt er met name toe dat in apparaten de hoeveelheid kalk snel zorgt voor verstoppingen. De apparaten moeten vervolgens ontkalkt worden met chemische middelen. Dat zorgt voor extra milieubelasting. Door het gebruik van demiwater kan dit voorkomen worden. Apparaten hoeven dan niet meer te worden ontkalkt.

Demiwater voor een betere gezondheid

Voor iedereen die bewust bezig is met een gezonde levensstijl kan het geen kwaad om eens te bekijken welke potentieel schadelijke stoffen er nog in het drinkwater zijn opgenomen. Deze hoeveelheden zullen nooit voor mensen met een goede gezondheid schadelijk zijn. Daarvoor zijn de hoeveelheden te gering. Voor mensen met een verminderde weerstand of zwakke gezondheid kan het gebruik van demiwater gunstig zijn. Het is vaak net even dat stukje extra waterkwaliteit die voorkomt dat er gezondheidsproblemen ontstaan. Bij twijfel over gezondheidsrisico’s kan het natuurlijk nooit kwaad om te kiezen voor het gebruik van gedemineraliseerd water.

De voordelen van het gebruik van demiwater

Het gebruik van demiwater kent uitsluitend voordelen. Misschien gebruik u al demiwater. Is dat nog niet het geval? Hierbij 5 reden om ook te kiezen voor demiwater:

  • U gebruikt het meest zuivere water
  • U vermijdt het gebruik van potentieel schadelijke stoffen in drinkwater
  • Vrijwel geen zouten in het demiwater
  • Apparatuur gaat langer mee, doordat ontkalken niet nodig is
  • Accu’s gaan langer mee, omdat deze niet beschadigen door normaal water

Misschien denkt u nu dat de besparingen door duurzaamheid minimaal zijn. In de praktijk worden echter veel apparaten weggegooid, omdat de gebruiker niet op tijd heeft ontkalkt. Uiteindelijk is een apparaat dan zo beschadigd dat er geen gebruik meer van kan worden gemaakt. Recyclen is dan nog de enige optie. Recyclen klinkt mooi, maar in werkelijkheid is het toch iedere keer een milieubelasting. Door het gebruik van demiwater kunnen we collectief zorgen voor een vermindering van milieubelasting door weggegooide apparaten. Bij accu’s is dat nog nadrukkelijker het geval. Accu’s zijn namelijk een van de zwaarst milieubelastende producten die u maar kunt bedenken.

De marktleider in demiwater

Voor de beste kwaliteit en betrouwbaarheid van demiwater doet u natuurlijk een beroep op een gerenommeerd bedrijf. U wilt immers veilig, schoon en voordelig gedemineraliseerd water? http://www.aquatecheurope.nl/ is de website van Aqua Tech Europe. Dit is de marktleider op het gebied van demiwater.…

Wintersport is de gezondste vakantie!

Wanneer mensen op vakantie gaan denken ze vaak niet meer aan gezond eten of aan beweging. Hoewel sommigen nog wel eens op de elektrische fiets stappen, kiest het meerendeel toch voor het stilzitten. Maar bij een wintersportvakantie is dat anders; dan ben je constant in beweging waardoor je het dus als een gezonde vakantie kunt beschouwen. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van een wintersport vakantie en laten we jou kennis maken met Scandinavië als wintersportbestemming.

Gezondere vakantie bestaat er niet!

Tijdens het skiën of snowboarden ben je constant in beweging en moet je constant alert zijn. Je gaat in volle vaart naar beneden dus de balans van het hele lichaam wordt flink op de proef gesteld. Tijdens een week (of langer) wintersportvakantie ben je flink in beweging, terwijl dit bij bijvoorbeeld een zonvakantie niet het geval is. Uiteraard zal je er wel gezond bij moeten eten wil je de vakantie 100% gezond maken.

Wintersportvakantie in Scandinavië

Er zijn steeds meer mensen die een wintersportvakantie naar Scandinavië overwegen. Het mag dan misschien wel een stukje duurder zijn dan een wintersportvakantie in het oosten van Europa, maar daar krijg je ook veel voor terug. Wie voor een wintersportvakantie in Zweden, Noorwegen, Are of Geilo kiest komt op unieke plekjes terecht. De meeste mensen die eenmaal op wintersport zijn geweest naar één van de Scandinavische landen willen daarna niets anders meer.

Via speciale reisorganisaties kun je een wintersportvakantie in Scandinavië regelen. Eén die als extreem goed bekend staat, is wintersport ScandinaviÎ. Via deze reisorganisatie kun je een wintersport Geilo boeken of bijvoorbeeld een wintersport naar andere plekken in Zweden en Noorwegen.…

Heb je advies nodig op het gebied van voeding?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je er op een gegeven moment helemaal klaar mee bent en dat je geen raadt meer weet met het verliezen van gewicht. In dit geval kan het handig zijn om te kiezen voor voedingsadvies. Lees verder en wij vertellen jou meer over voedingsadvies, wat het precies is en wat van voordelen het voor jou kan opleveren.

De consequenties van ongezond leven

Ongezond leven brengt nogal wat consequenties met zich mee – dat jij, dat weten ik en dat weten we allemaal. Maar als je eenmaal gewend bent geraakt aan een ongezonde levensstijl is het lastig om deze op te zeggen. Er zijn veel mensen die struggelen met het vinden van de juiste levensstijl, wat grote impact heeft op hun hele leven. Zij proberen het ene dieet naar het andere dieet; zonder resultaat. Erg vervelend en frustrerend en daarom is het tijd voor verandering.

Waarom kiezen voor voedingsadvies?

Uiteindelijk wil iedereen een kwalitatief leven en daar hoort gezonde voeding bij. Voor sommige mensen is het lastig om gezond te gaan eten en voor hen kan het handig zijn om met begeleiding te krijgen. Met voedingsadvies wordt er nauwkeurig naar jouw situatie gekeken en krijg je advies over gezond eten. Met dit advies wordt het makkelijker om je ongezonde levensstijl voor een gezonde levensstijl om te draaien. Nadat je voor een langere tijd voedingsadvies hebt gehad, kun je op eigen houtje verder gaan. Uiteindelijk zal het voedingsadvies moeten bijdragen aan een betere levenskwaliteit. Als je gebruik wilt maken van voedingsadvies schakel je de expert in voeding in.…