Close

3 Ontspanningsoefeningen voor de gezondheid

Ontspanningsoefeningen kunnen jou helpen om fysiek en mentaal weer helemaal tot rust te laten komen. In deze blog laat ik je drie eenvoudige ontspanningsoefeningen zien die bij stress en spanning goed kunnen helpen. En daarmee jouw gezondheid verbeterd!

De verschillende oefeningen om te ontspannen verschillen in lengte en natuurlijk hoe je ze uitvoert. Voordat je begint aan de oefeningen zijn er een aantal dingen belangrijk: je telefoon moet uitstaan, voorkom enige afleiding en kies dus een fijne plek en ten slotte comfortabele kleding samen met een comfortabele houding zijn belangrijk. Tijdens de oefeningen mag er best een achtergrondmuziekje aanstaan (via YouTube, mp3 bijvoorbeeld) zolang er maar niet in gezongen wordt (i.v.m. de afleiding). Hieronder volgen de oefeningen.

De ontspanningsoefeningen

Oefening 1:

Dit is de oefening om van een gespannen lichaamstoestand tot ontspannen lichaamstoestand te komen. Je moet hierbij de spiergroepen aanspannen, vijf seconde vasthouden en weer rustig ontspannen. Doe gerust deze oefening in bed, het is belangrijk dat je lekker ligt en vooral blijft doorademen. Bijvoorbeeld voor het slapen gaan.

Begin bij het aanspannen van je voeten, span aan, houd vijf seconden vast en laat de spanning rustig los. Focus constant op het lichaamsdeel waarmee je bezig bent, wees dus constant bewust wat je tijdens oefening voelt aan je voeten.

Vervolgens kun je doorgaan naar de onderbenen. Voer de oefening hetzelfde uit. Wederom is het erg belangrijk dat jr bewust bent wat je in je lichaam voelt. Als je meer tijd hebt kun je op deze manier de rest van je lichaam ook meenemen.

Oefening 2:

Voordat je aan deze oefening begint is het belangrijk dat je lichaam ontspannen is. Doe dan eerst oefening 1 of ademhalingsoefeningen.

Het doel is om gedachten los te laten en even niet in het ‘nu’ te leven, lekker wegdromen.

Ga comfortabel liggen en visualiseer bijvoorbeeld een fijne plek waar je naartoe wilt gaan. Door dit te doen kunnen negatieve gedachten niet binnen dringen, waardoor je ontspant.

Oefening 3:

Wederom is het bij deze oefening belangrijk om een ontspannen lichaam te hebben. Doe hiervoor oefening 1 of ademhalingsoefening. Zoek vervolgens een comfortabele plek voor deze oefening.

Analyseer je gedachtes om deze los te kunnen laten. Er speelt zich veel af in je hoofd en door de gedachtes op te schrijven kun je deze ordenen. Als er een (negatieve) gedachte naar boven komt stel dan steeds de volgende vragen:

– Waar gaat het over?

– Waarom denk ik hieraan?

– Is het echt nodig om vaak te denken aan deze gedachte?

Als je dat gedaan hebt met de gedachtes waarvan jij denk dat deze spanning veroorzaken, kun je deze loslaten op de volgende drie manieren:

  1. Visualiseer dat je de gedachtes letterlijk loslaat. Dit kan op een manier dat bij jou past, bijvoorbeeld laat je de gedachte opstijgen, spoel de gedachte door de wc of zet je de gedachte op een bootje dat wegvaart.
  2. Door middel van ademhaling kun je ook gedachtes loslaten. Haal diep adem, waarbij je bij het uitademen de gedachte loslaat. Doe dit tot alle gedachtes weg zijn en blijf daarna nog even ontspannen ademhalen.
  3. Noem het positieve in de negatieve gedachte. Er is namelijk altijd wel iets positiefs te noemen voor een negatieve gedachte. Hierdoor verander je de associatie met de gedachte, waardoor het minder spanning oplevert.

Extra tips!

Ontspannen kun je ook prima door simpelweg te letten op je ademhaling of je lichaam. Voel waar de spanning zit en ontspan die plek. Wat nog meer kan helpen is:

– een massage bij je gezicht, nek, voeten en/of schouders

– bewust insmeren van bodylotion

– yoga…

Is een overhemd wenselijk?

Smaken verschillen, daar hoeven we niet om te twisten. Vind jij het mooi als jouw man, vriend of date een overhemd draagt tijdens een avondje uit met jou? Natuurlijk zal je dan denken, tja dat ligt aan het soort overhemd, de kleur en het model. Ook zal je nu denken, ligt eraan waar we heen gaan, toch? Nou ik kan enkele activiteiten bedenken waarbij een overhemd niet geschikt is, bijvoorbeeld tijdens een saunabezoek of sportactiviteit. Maar bij alle andere activiteiten vind ik een overhemd een zeer geschikt kledingstuk!

Overhemden in alle soorten en kleuren

Vandaag de dag zijn er niet alleen maar witte of lichtblauwe overhemden op de markt. De overhemdenmarkt wordt overspoeld met leuke kleuren zoals roze, paars of rood. Ook zijn de overhemden met printjes en motieven tegenwoordig erg hip. Deze geven een leuk speels effect. Of je nou uit eten gaat in een sterrenrestaurant of lekker naar een stamkroeg gaat om een biertje te drinken, er is voor iedere gelegenheid wel een overhemd te verkrijgen!

Merk en pasvorm van een overhemd

Het mooie van overhemden is dat er voor iedere lichaamsbouw een perfect overhemd is! Dit komt omdat overhemden in verschillende pasvormen te verkrijgen zijn. Je kunt denken aan pasvormen zoals Slim Fit (getailleerd, voor een slanke pasvorm) en Regular Fit (normale pasvorm). Daarnaast heeft ieder merk overhemd ook zijn eigen details, kleuren, stiksels, boorden en knopen. Het merk Olymp is één van de grootste overhemdmerken die er bestaat. Olymp overhemden staan voor kwaliteit en hebben een modieuze uitstraling. Er is een Olymp shirt voor iedere gelegenheid verkrijgbaar.

Mannen in een modieus overhemd zijn aantrekkelijk

Ik denk dat als je als man goed voor de dag wilt komen, je het beste een mooi overhemd kunt aantrekken met een juiste pasvorm. Denk jij daar inmiddels ook zo over?…

Tips voor het kopen van voetbalshirts

Persoonlijk kan ik je van harte aanraden om voetbalshirts te kopen via het internet. Hier zijn ze vaak een stukje goedkoper en je hebt ze de volgende dag aan al in huis. In dit artikel zal ik aandacht besteden aan het kopen van voetbalshirts, waar je precies op moet letten en wat je vooral niet moet doen. Lees vooral even verder als je geïnteresseerd bent in voetbalshirts of in voetbal in het algemeen.

Waar je voetbalshirts bestellen

Uiteraard zijn voetbalshirts het duurst wanneer je ze koopt nadat ze pas zijn uitgekomen. Dat is dan ook niet bepaalt handig. Daarom raad ik je aan om voetbalshirts te kopen aan het einde van het seizoen. Maar niet iedereen kan zolang wachten en als jij tot deze groep behoort zou je eens moeten kijken op de website over voetbalshirts. Deze website heeft altijd wel goedkope aanbiedingen, waardoor je dus niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen.

Er zijn meerdere webwinkels te vinden op het internet voor het aanschaffen van voetbalshirts. Door je aan te melden voor de nieuwsbrief of door tijdelijke acties kun je behoorlijk wat geld besparen op voetbalshirts. Je moet het daarom slim spelen en niet de eerste beste voetbalshirt kopen die je tegenkomt. Onlangs heb ik een voetbalshirtje gekocht voor 60 euro, terwijl een vriend van mij hetzelfde shirtje had gekocht van 80 euro. Dat lijkt misschien geen groot verschil, maar als je meerdere voetbalshirtjes per jaar koopt hakt dat er natuurlijk wel in. Daarom is het handig om altijd verder te kijken dan je neus lang is en niet direct voor de eerste beste deal te gaan.…

Wat doet sporten met je?

Wat doet sporten met je?

Sporten is gezond, dat is voor de meeste mensen wel duidelijk. De één is gedisciplineerder met sporten dan de ander. In dit artikel bespreken we de voordelen die sporten met zich mee brengt. Lees je met ons mee?

Het verbetert je zelfbeeld

Mensen die veel sporten hebben meer redenen om tevreden te zijn met hun lichaam. Over het algemeen hebben ze minder overgewicht, zien ze er gezonder uit en hebben ze meer energie. Hierdoor kun je beter zijn wie je wil zijn en dit verbetert uiteindelijk je zelfbeeld. Een goed zelfbeeld is belangrijk, want dit is bepalend voor je zelfvertrouwen, de omgang met andere mensen en hoeveel geluk je in het leven ervaart.

Helpt je gezond ouder worden

Meestal kun je het verschil makkelijk zien. Mensen die altijd veel gesport hebben, worden gezonder oud dan mensen die niet tot nauwelijks aan sport gedaan hebben. Het sporten doet je niet alleen jonger lijken, maar geeft je op oudere leeftijd ook nog eens meer energie, balans en flexibiliteit. Bovendien krijg je door het sporten sterkere botten, waardoor je minder snel blessures oploopt. Sporten is het medicijn voor ouder worden.

Sporten maakt je vrolijk

Het moge wel duidelijk zijn dat sporten je vrolijk maakt. Het kan soms lastig zijn om te starten met sporten, maar als dit eenmaal gelukt is houd je er een voldaan gevoel aan over. Je zult daarom zien dat je vrolijker bent na het sporten dan voor het sporten. Ook is sporten een goede manier om onder stress uit te komen.…