Close

Negatieve gevolgen van slapen met een slechte matras

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor ons lichaam. Tijdens het slapen komen we lichamelijk en geestelijk tot rust om weer goed wakker te zijn voor de volgende dag. De kwaliteit van onze slaap wordt vaak bepaald door het hebben van een goede matras. Met een goede nachtrust zijn we weer klaar voor de volgende werkdag en voorkomen we bovendien rugklachten en andere problemen. Op deze pagina lees je meer tips wanneer je toe bent aan een nieuwe matras.

Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

Door de matrassenindustrie wordt er vaak geadviseerd om een matras na circa 5 tot 10 jaar te vervangen. Echter is dit lang niet altijd het geval. Er zijn daarom verschillende tips die je in het achterhoofd kan houden om te bepalen wanneer je een matras het beste kunt vervangen. Hieronder zetten we een aantal redenen op een rij.

  • Wordt je regelmatig wakker met pijn en klachten in de rug of andere ledematen? Dan kan dat worden veroorzaakt door een slechte matras. Indien dit het geval is dan is het belangrijk om de matras snel te laten vervangen. Op de lange termijn kan dit vervelende gevolgen opleveren voor je lichaam.
  • Wanneer je je in de avond fitter voelt dan in de ochtend.
  • Slaap je erg onrustig en loop je veel te draaien in je slaap? Dan is dit een teken dat je op een slechte matras ligt.
  • Indien je regelmatig wakker wordt met slapende armen en benen is dit een teken van een slechte matras.
  • Heb je een matras al langer dan 5 jaar en ontstaat er een kuil in de matras, terwijl je op dat moment niet op de matras ligt? Dan is dit ook een teken dat de matras verouderd is en aan vervanging toe is.

Een goede matras kopen

Zorg ervoor dat je iedere ochtend uitgerust wakker wordt door te kiezen voor een goede matras. Bij een beddenwinkel kun je een slaapspecialist om adviezen vragen voor een matras die het beste bij jouw slaaphouding past. Wil je meer tips voor een goede nachtrust? Lees dan deze blog met slaaptips.