Close

Wintersport is de gezondste vakantie!

Wanneer mensen op vakantie gaan denken ze vaak niet meer aan gezond eten of aan beweging. Hoewel sommigen nog wel eens op de elektrische fiets stappen, kiest het meerendeel toch voor het stilzitten. Maar bij een wintersportvakantie is dat anders; dan ben je constant in beweging waardoor je het dus als een gezonde vakantie kunt beschouwen. In dit artikel vertellen wij meer over de voordelen van een wintersport vakantie en laten we jou kennis maken met Scandinavië als wintersportbestemming.

Gezondere vakantie bestaat er niet!

Tijdens het skiën of snowboarden ben je constant in beweging en moet je constant alert zijn. Je gaat in volle vaart naar beneden dus de balans van het hele lichaam wordt flink op de proef gesteld. Tijdens een week (of langer) wintersportvakantie ben je flink in beweging, terwijl dit bij bijvoorbeeld een zonvakantie niet het geval is. Uiteraard zal je er wel gezond bij moeten eten wil je de vakantie 100% gezond maken.

Wintersportvakantie in Scandinavië

Er zijn steeds meer mensen die een wintersportvakantie naar Scandinavië overwegen. Het mag dan misschien wel een stukje duurder zijn dan een wintersportvakantie in het oosten van Europa, maar daar krijg je ook veel voor terug. Wie voor een wintersportvakantie in Zweden, Noorwegen, Are of Geilo kiest komt op unieke plekjes terecht. De meeste mensen die eenmaal op wintersport zijn geweest naar één van de Scandinavische landen willen daarna niets anders meer.

Via speciale reisorganisaties kun je een wintersportvakantie in Scandinavië regelen. Eén die als extreem goed bekend staat, is wintersport ScandinaviÎ. Via deze reisorganisatie kun je een wintersport Geilo boeken of bijvoorbeeld een wintersport naar andere plekken in Zweden en Noorwegen.